Bojan Perić: Uniforma nije bauk

Mladi glumac Bojan Perić (26) - Danijel Stošić, junak iz serije “Vojna akademija”: Nikada nisam imao realnu sliku vojske 


VOJNI rok nije odslužio, ali mu je maslinastozelena uniforma prirasla za srce. Shvatio je to kada se, posle sedam meseci, oprostio od nje. I mada je verovao da mu se kadetski život nikada neće dogoditi, Bojan Perić (26) ga je prilično osetio - zahvaljujući Danijelu Stošiću, junaku iz serije “Vojna akademija”.

Ako ste već osvojeni ovom pričom, sigurno ste zauzeli stav prema mladom buntovniku, neretko ciničnom, često surovom i sirovom u komunikaciji s ljudima. Bez pretenzija da ga brani, Bojan kaže da je svaka Stošićeva reakcija posledica nedostatka roditeljske pažnje i ljubavi.


- Njemu fali plemenitosti, koja se dobija odrastanjem u zdravoj sredini - objašnjava Perić. - Zbog toga je on krut i grub prema drugima. Zbog toga ima potrebu da sve provocira, jer je to način da se istakne i odbrani od samog sebe.

Rešen da ostane misteriozan, glumac nam je, ipak, rekao da će prilike za otkrivanje pravog Stošićevog lica biti. I dodaje da su ga svi okupirali pitanjem koliko ima sličnosti između njih dvojice.


TEORIJA PADA U VODU

TEORIJA o ”opakom” Stošiću bi već u večerašnjoj epizodi (20.05, RTS 1) mogla da padne u vodu, kada budemo videli da on i nije toliko hladan i surov kakvim se predstavlja. Danijel će sve iznenaditi izvinjenjem kadetkinji Tanji (Iskra Brajović), koju je povredio jedne noći...

- Svakako da mene ima u njemu, kao i njega u meni, ali nije nam ista osnova. Obojica smo jedinci, s tim što sam ja uvek imao snažnu podršku roditelja. Danijel i ja smo odrasli i vaspitani na drugačijem sistemu vrednosti, pa su nam i reakcije drugačije. I ja volim sport, ali nikada nisam bio vođa navijača - kaže Bojan.

Kako su svi junaci “Vojne akademije” inspirisani stvarnim ličnostima, o kojima je scenarista Gordan Mihić mnogo istraživao, Perić je dobio šansu da upozna “pravog” Stošića. U razgovoru s njim, shvatio je, kaže, kako je moguće da iskočiš iz šablona a da ipak poštuješ vojsku... kako da budeš drugačiji a da se ipak uklopiš.

Rad na ovoj ulozi odškrinuo mu je vrata institucije, za koju je ranije verovao da je bauk.

- Nikada nisam imao realnu sliku vojske, ali sam, kao i većina, mogao da tvrdim da je rigidna i zatvorena. Ovaj kadetski, mada serijski, život mi je pomogao da uvidim da ona zapravo nije takva. Sada su mi jasnije i očeve priče iz vojske. Ima nešto u tome kada smo svi, bez obzira na materijalno stanje, jednaki... jer svi dišemo isti vazduh, jedemo istu hranu, spavamo u istim krevetima, imamo iste obaveze. Tada karakter najbolje ispliva na površinu - objašnjava glumac.

A šansu da ispliva njegov talenat, mladi glumac je dobio i u najnovijem producentskom poduhvatu Lika Besona “Lockout”, čija je premijera zakazana za 20. april u Britaniji. Sedam dana kasnije, Perića ćemo gledati u filmu “Gavran”, rame uz rame s Džonom Kjuzakom na premijeri u Los Anđelesu. Iako ponosan na ove uloge, za koje mu je bilo dragoceno i baratanje engleskim jezikom bez akcenta, Bojan kaže da mu veću radost pričinjava neslućena popularnost “Vojne akademije”.



Коментари

Популарни постови са овог блога

biografija Radovana Vujovica (Ris)

biografija Tijane Pecencic ( Zimce)

Vojna akademija (serija)