Tijana Pečenčić: Vraćanje iskonskim životnim vrednostima


Čast mi je bila da u seriji "Vojna akademija" igram uz velikane naše glumačke scene, ne bih nikoga izdvajala, svi oni su divni ljudi, od kojih sam mnogo naučila.
Tijana Pečenčić: Vraćanje iskonskim životnim vrijednostima
Rekla je ovo u intervjuu "Glasu Srpske" mlada glumica Tijana Pečenčić, koja tumači ulogu jednog od kadeta u seriji "Vojna akademija", koja uskoro treba da počne da se prikazuje na Radio-televiziji Srbije.
- Saradnja sa Dejanom Zečevićem je jedno veliko iskustvo. Dejan je sjajan reditelj, u našoj saradnji vladalo je poverenje i potpuna sigurnost. Bilo je lepo biti deo ove ekipe - rekla je Tijana Pečenčić.
* ZIMCEKoja uloga Vam je poverena u seriji"Vojna akademijai na koji način ste gradila tajlik?
PEČENČIĆ: Tumačim lik Milice Zimonjić, poznatije kao Zimče. Ona je specifične ženstvenosti, neposredna, hrabra i borbena, u ljubavi brzopleta, u prijateljstvu iskrena. Ne bih otkrivala više detalja o liku, jer bih volela da gledaoci kroz seriju shvate kakva je u stvari ona.
ZIMCE
Prema Vašem mišljenjukoji je u stvari značaj ove pričes obzirom na to da su mnogikomentarisali da će se veliki broj predrasuda srušiti upravo emitovanjem ove serije?
PEČENČIĆ: Serija govori o životu i radu kadeta, oficira i podoficira vojske Srbije, ali to nije samo priča o vojsci već i o sudbinama mladih ljudi, o ljubavi i prijateljstvu, o plemenitosti i časti vojnog poziva. Smatram da serija zavređuje pažnju, jer će mnogim mladim ljudima pomoći u odluci, ukoliko se opredele za vojni poziv, a druge će podsetiti, ukoliko su zaboravili, na prave životne vrednosti i vratiti im veru u njih.
* ZIMCEMožete li se setiti i prepričati nam neke anegdote sa snimanja?
PEČENČIĆ: Ima ih zaista mnogo. Ne bih trenutno mogla neku posebno da izdvojim, jer je uz ovu ekipu svaki dan bio poseban na svoj način.
* ZIMCEKakva iskustva nosite sa snimanja serija "Žene sa Dedinjai "Greh njene majke"?
PEČENČIĆ: Još kao student dobila sam priliku da zaigram u seriji "Žene sa Dedinja", a ubrzo zatim i u seriji "Greh njene majke". Uporedo sam ih snimala i obe su mi dale početničko iskustvo, što je mladom glumcu i te kako potrebno. U "Ženama sa Dedinja" tumačim lik Marije Hadži Popović, buntovne tinejdžerke iz bogate porodice, dok u seriji "Greh njene majke" igram dvanaestogodišnju devojčicu Gordanu, koja mi je posebno draga, jer igram uz svog profesora glume Nebojšu Dugalića.
* ZIMCeSpremate li se možda za neke nove uloge?
PEČENČIĆ: Naša profesija je stalno traganje i iščekivanje i ako u tom iščekivanju pronađeš smisao i radiš na sebi, to je onda važniji deo puta koji se prelazi da bi se došlo do cilja, konkretno do novih uloga. Optimistična sam i nastavljam dalje.

Коментари

Популарни постови са овог блога

biografija Radovana Vujovica (Ris)

biografija Tijane Pecencic ( Zimce)

Vojna akademija (serija)